Жива форель – взірець дивовижної краси і, що дуже важливо, з меркантильної точки зору, ви можете бути впевнені, що жива форель на ваших очах все ще зберігає свої корисні властивості та якість м’яса, відповідно. Форель (а жива форель точно!) має надзвичайно ніжне м’ясо, білого або рожевого кольору, дивлячись за якістю води, у водному будинку, де вона жила, і продуктів, якими вона харчувалася все життя. слабший.
Жива форель – неодмінний мешканець багатьох рибних ресторанів і саме жива форель йде на приготування найрозкішніших страв у всіх кухнях світу. Ось наприклад банкетна страва, яка подавалася ще за Петра I, головною героїнею якої була жива форель. Для нього потрібно сімдесят грамів креветок, десять грамів листя салату, сорок грамів лимона і, відповідно, жива форель у кількості чотирьохсот грамів. За Петра I завжди подавали їжі, декоровану у стилі морських баталій. Інгредієнти страви дозволяють створити експозиції, до яких входить тематика морської столиці. Жива форель тут у вигляді чудового човна з вітрилами. Креветки нагадують пінисті хвилі. Невід’ємна приправа до риби – лимон, а додатковими прикрасами є такі продукти, як маслини, зелень і болгарський перець.
Жива форель сьогодні стала неодмінною частиною меню у суші-барах та ресторанах. Властивості та смак м’яса, яким володіє жива форель, настільки улюблені народом, що жива форель навряд чи буде занесена до Червоної книги.